vineri, 28 septembrie 2012

Prajitura Cu Mere



Ingrediente Pentru 16 portii:
300 gr faina
175 gr unt
4 oua
250 gr zahar
un praf de sare
Coaja si sucul de la o portocala
250 gr smantana
2 plicuri praf  budinca de vanilie
8 mere( cca 200gr marul)
100 gr gem de portocale
Forma tort cu peretii detasabili de 26 cm Ø

Mod De Preparare:
Se pune intr-un castron faina, untul cubulete,150 gr zahar, coaja de portocala, oul si un praf de sare. Se framanta cu mana pana devine totul o coca destul de tare.
 Se face o bila din aluat  apoi se  infasoara in folie transparenta si se baga la frigider pentru 30 min.

Merele se curata de coaja si se scot samburi,apoi se stropesc cu suc de portocala.
Scoatem aluatul din frigider si il intindem pe un blat de lucru presarat cu faina.Intindem aluatul in forma tavii si il asezam cu degetele inclusiv pe margini,intepam cu furculita pe alocuri.
Asezam merele in forma.

Cu mixerul se face o crema din smantana,3 oua,100 gr zahar si praful de budinca care se toarna peste mere.

Se baga forma in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 60-70 min.

Dupa ce sa copt se lasa la racit 30 min apoi se scoate 'inelul'.
Intr-o cratita mica,incalzim gemul de portocale,apoi cu ajutorul unei pensule intindem gemul pe toata suprafata prajituri.Se lasa la racit inca o ora dupa care se poate servi.
Sa Aveti pofta!


Portia are cca 350 kcal!




11 comentarii: