marți, 20 noiembrie 2012

Tocanita de Vita


Ingrediente pentru 4 persoane
100gr bacon cuburi
800 gr. pulpa de vita taiata  in cuburi(cca 4x4 cm)
4 linguri ulei
6 cepe mici taiate in doua
2 morcovi
400 ml supa de vita
300 ml vin rosu sec
30 ml coniac
2 cateti de usturoi, zdrobiti
1 lingura pasta de rosii
2 foi de dafin
1-2 crengute de cimbru
cateva fire de patrunjel
200 gr ciuperci intregi
2 linguri unt
2 linguri faina
sare,piper


Intr-o cratita mare se pun 3 linguri de uleiul la incins,prajim la foc iute carnea de vita si baconul,cca 4 min,se aduga ceapa si morcovi taiati rondele si mai prajim inca 2-3 min la foc mediu,condimentam cu sare si piper,adaugam coniacul,sotam pentru 2 min,se presara o lingura de faina,amestecam bine.
Adaugam supa si vinul  peste carne ,se fierbe 2 min,se condimenteaza cu sare si piper,apoi adaugam pasta de rosii,usturoiul,cimbru,patrunjelul si foile de dafin,se reduce focul la flama mica,se lasa la fiert 30 min ,apoi se baga la cuptorul incalzit in prealabil la 170 C pentru cca 2 ore.Cratita sa fie acoperita.

Intr-o tigaie se pune o lingura unt si una de ulei,sotam ciupercile pentru 3 min,se scot pe o farfurie.
Cand carnea este fiarta, se scoate pe farfurie si se strecoara sosul prin sita.Incalzim sosul pentru circa 3 minute si inlaturati cu o lingura grasimea care se ridica la suprafata.Daca sosul nu este destul de gros se face dintr-o lingura unt si una de faina un rantas care se adauga in sos.Daca este prea gros,se adauga supa de vita pana obtinetinem consistenta dorita.
Adaugam  carnea ,legumele si ciupercile in cratita si amestecam usor,se pune  la fiert pentru 2 min.
Servim cu cartofi natur si un pahar de vin rosu :)







7 comentarii: